Schola Pragensis 2022

  Pravidelný každoroční veletrh středních škol Schola Pragensis, který se vždy koná v Kongresovém centru Praha, byl v důsledku covidové pandemie na dva roky přerušen (2020, 2021), a tak se letošní ročník konal po dvouleté odmlce. To však nebyl jediný odlišný rys Scholy Pragensis 2022. Do organizace veletrhu také promluvila úsporná opatření, a tak byla prezenční plocha zredukována o celé jedno patro. To vyvolalo přesuny jednotlivých stánků. I naše stanoviště se změnilo, naše škola nebyla prezentována na tradičním frekventovaném místě u hlavního schodiště, ale na místě poněkud „zastrčeném“. Tato skutečnost nás zpočátku zaskočila, poněvadž jsme se obávali, že tím utrpí celkový prezentační efekt – že ke stánku přijde méně zájemců. Tato obava se naštěstí ukázala jako lichá a zmíněné místo se naopak ukázalo jako výhoda. Zájemců přišlo ke stánku velké množství a klidnější poloha stánku umožňovala daleko lepší komunikaci mezi našimi lidmi a příchozími.

  Jinak se zopakovaly zkušenosti ze všech předešlých ročníků: naši studenti, kteří tvořili jednotlivé půldenní směny, byly na svůj úkol dobře připravení a jejich vystupování bylo perfektní. Pochvalu si tedy zaslouží studentky a studenti: J. Doucková, M. Konečná, L. Baldreichová, K. Hůlková, A. Vondrková, J. Johanová, K. Bělohradská, A. Šafrová, M. Jirasová, E. Šulcová, Z. Jandíková, A. Krajčovič, J. Mirovský, T. Jašurek, K. Ráblová, N. Kopčíková, L. Postlerová, Š. Molhanec, Š. Šmice, T. Lecian, V. Jelínková, E. Roztočilová, B. Gabrielová, D. Žáčková, T. Švecová, B. Laštofková, S. Ščerbaková, N. Nováková a K. Rejmonová.

  Svoji spokojenost s prací studentů vyjádřili i učitelé, kteří byli vedoucími jednotlivých směn: I. Lacigová, P. Bek, V. Kopalová, N. Fuková, I. Voska a V. Císař, který měl zároveň celou akci na starosti, včetně výzdoby a instalace stánku – na tom spolupracoval s I. Kořínkem, zástupcem ředitele školy.

  „Suma sumárum“: I letošní ročník Scholy Pragensis se z hlediska naší školy vydařil.

 - Vladimír Císař -

Schola pragensis 2022 Schola pragensis 2022 Schola pragensis 2022 Schola pragensis 2022 Schola pragensis 2022 
 Schola pragensis 2022Schola pragensis 2022 Schola pragensis 2022