OAVin lyžák 2019

Od 10. do 15. března trávili žáci druhých a třetích ročníků čas hoblováním svahů rakouského Hochfichtu na lyžařském kurzu. Ačkoliv jsme s sebou přivezli v neděli vydatné srážky, které byly večer doprovozeny vichřicí s následným výpadkem elektřiny, déšť se v pondělí změnil na sněžení se silným větrem, které až na výjimky během středy přetrvalo celý kurz. Ale díky tomu byly sněhové podmínky v areálu uprostřed března skvělé. Škoda jen, že byly zavřené jak skicrossová dráha, tak fun park se skokánky. Nicméně na brodění hlubokáčem budou obzvlášť někteří vzpomínat.
Příští lyžák bude možná kvůli končící nájemní smlouvě ubytovacích zařízení v Novém Údolí a Pstruh ve Stožci poslední, a proto vyzývám letošní prváky, aby příležitost nepromarnili, do kalendáře si poznamenali termín 1. až 6. března 2020 a řekli si v září o přihlášku.
nádraží Nové Údolí penzion Pstruh ve Stožci na svah
Jelikož mi již letos došla inspirace, kameru jsem na dvě dopoledne předal druhákům a vy se tak díky nim můžete podívat na krátký film z autorské dílny Franze Josefa. Kvůli autorským právům hudebních skladeb jsem byl nucen zalovit v našich vodách, a tak můžete slyšet zpěv bývalé žákyně Obchodní akademie Vinohradská, doprovozené akustickou kytarou. Za poskytnutí obou skladeb děkuji skupině The Rest. Příště opět příběh agentky Fox 006.
- Mgr. Petr Bek -